Nieuws/Entertainment
1334961
Entertainment

Metropole Orkest weer naar BBC Proms

Het Metropole Orkest is opnieuw uitgenodigd voor een concert tijdens de BBC Proms, in de Royal Albert Hall in Londen. Het concert vindt plaats op donderdag 24 augustus. BBC Four zendt het een dag later uit. De leiding van het internationaal toonaangevende festival is erg onder de indruk van het Nederlandse orkest, verklaart directeur Jan Geert Vierkant de invitatie.

De BBC Proms is een beroemde serie zomerconcerten voor een groot publiek. Tijdens deze show staat bassist/pianist/componist/orkestleider Charles Mingus centraal. Hij overleed in 1979. Eerder al gaf het Metropole Orkest een muzikaal eerbetoon in Londen aan veelzijdig jazzmuzikant Quincy Jones. De BBC Proms trekt elk seizoen tientallen miljoenen kijkers en luisteraars.

Het Metropole Orkest staat tijdens de BBC Proms onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley. Het met veel prijzen overladen orkest is thuis in genres van jazz tot pop en chansons, cabaret en filmmuziek. Het Metropole speelde met nationale en internationale artiesten als Quincy Jones, Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Al Jarreau, Snarky Puppy, Antony & The Johnsons, Basement Jaxx en Gregory Porter. Ook is het orkest te horen in talloze films, series en tv- en radioprogramma’s.