Nieuws/Entertainment
1335030
Entertainment

Documentaire over Mr Probz in de maak

De Nederlandse rapper Mr Probz wordt het onderwerp van een documentaire. Mr Probz - Against the stream vertelt wat er allemaal met de artiest uit Zoetermeer gebeurde nadat hij doorbrak met Waves.

De film gaat op 19 mei in première op de website Red Bull TV, zo maakte het digitale kanaal donderdag bekend.

De trailer van de film wordt donderdagochtend gelanceerd. Mr. Probz begon als underground-rapper en groeide uit tot artiest van wereldformaat door een ballad uit te brengen waarop hij zong. De documentaire vertelt over zijn samenwerking met sterren als 50 Cent en Armin van Buuren, waarmee hij optrad. Ook blikt Dennis Stehr, zoals zijn echte naam luidt, terug op de brand die zijn huis verwoestte en vertelt hij over de schietpartij waar hij in 2010 bij betrokken was.

“Ik wilde vooral geen standaard docu maken”, stelt regisseur Bob van de Gronde. “Daarom heb ik ervoor gekozen om het filmisch te benaderen en de belangrijkste scènes uit het leven van Mr. Probz, zoals het afbranden van zijn huis, met acteurs na te spelen.”

Mr Probz - Against the stream beleeft op donderdag 18 mei de wereldpremière in bioscoop Tuschinski in Amsterdam. Hierbij zal volgens de makers de top van de Nederlandse muziekindustrie aanwezig zijn. Later is de tv-documentaire ook eenmalig te zien zijn op RTL 5.