Nieuws/Entertainment
1335568
Entertainment

Johnny Depp protesteert tegen doodstraf

Johnny Depp voegde zich vrijdag bij de honderden demonstranten die in Arkansas protesteerden tegen de doodstraf. De Amerikaanse staat wil voor het einde van de maand zeven gedetineerden executeren.

Johnny nam aan het protest deel met Damien Echols, die bijna twintig jaar in een dodencel zat maar in 2011 werd vrijgelaten vanwege een gebrek aan bewijs. “Arkansas heeft bijna een onschuldige man ter dood veroordeeld”, sprak Johnny het publiek toe, verwijzend naar Echols. “Ik vind niet dat die mogelijkheid zich ooit nog voor zou mogen doen.”

Na afloop van zijn speech citeerde Johnny shockrocker Marilyn Manson voor de camera van Fox16. “Zoals hij al eerder zei: deze mensen zijn beter af als we naar ze luisteren dan wanneer we ze toespreken.”

Arkansas executeerde in 2005 voor het laatst gedetineerden. De staat heeft haast, omdat de houdbaarheidsdatum van een van de middelen die nodig is bij een executie eind van de maand verstrijkt. Twee farmaceutische bedrijven stapten vrijdag naar de rechter omdat ze niet willen dat hun middelen toegediend worden bij de executies. Een rechter verbood de staat een bepaalde spierverslapper te gebruiken. De gevangenis kocht het middel voor medische doeleinden.