Nieuws/Entertainment
1335594
Entertainment

Geluidsproblemen Radiohead op Coachella

Het Amerikaanse festival Coachella is vrijdag van start gegaan. De afsluiter van de dag, Radiohead, kreeg echter te maken met technische problemen. Hierdoor was de Britse band genoodzaakt om van het podium te lopen.

Radiohead had uiteindelijk bij drie nummers in de set last van de geluidsproblemen. Eerst een piepend geluid en daarna viel het geluid helemaal weg. In eerste instantie heeft de band niets door, want zanger Thom Yorke staat te zingen en wild te dansen op het nummer 15 Step, niet wetende dat niemand hem kan horen. Pas nadat een stagemanager het podium oploopt en de zanger de problemen vertelt, verlaat de band het podium. "Weer die f*cking aliens", grapt hij nog richting het publiek.

Ook bij het einde van OK Computer-klassieker Let Down valt het geluid weg, waardoor Radiohead wederom genoodzaakt is om even de mainstage te verlaten. Bij terugkomst blijkt Yorke in een jolige bui: "Kunnen jullie mij nu wél horen? Ik zou heel graag een grap vertellen, de sfeer een beetje verhogen, of iets in die geest. Maar wij zijn Radiohead, dus f*ck dit." Vervolgens zet de band Street Spirit (Fade Out) in.

Op zondag 18 juni spelen de Britten in Hilvarenbeek op Best Kept Secret.