Nieuws/Entertainment
1335598
Entertainment

Tony Neef speelt rol in musical A New Brain

Acteurs Tony Neef en Peggy Sandaal hebben rollen bemachtigd in de musical A New Brain die komende zomer te zien is in Amsterdam. Dat heeft Erwin Aarts van producent De Kernploeg zaterdag gemeld.

Eerder werd al bekend dat Freek Bartels, Lone van Roosendaal en Eva Poppink hoofdrollen vertolken in de nieuwe Nederlandse versie van deze Broadway-musical.

A New Brain vertelt het tragikomische verhaal van componist Gordon Schwinn (Bartels) die door een plotselinge hersenaandoening acuut geopereerd moet worden. Daarvoor moet niet alleen zijn schedel open, maar ook zijn geest: kiest hij aan de vooravond van de operatie voor zijn dierbaren of grijpt hij dat moment aan om dat ene briljante nummer te schrijven waarmee hij, mocht de operatie niet slagen, het ‘eeuwige leven’ krijgt?

Liveband

De cast wordt begeleid door een liveband. De muziek en liedteksten zijn van William Finn, die eerder een Tony Award won voor zijn voorstelling Falsettos. Hij schreef het scenario met James Lapine (Into the Woods). De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld.

Neef is eerst in mei en juni nog te zien in de nieuwe musical Addergebroed, over het leven van de omstreden Drentse politicus Johannes van Lier. A New Brain is half juli twee weken te zien in de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam.