Nieuws/Entertainment
1336464
Entertainment

‘Carrie Fisher zit in Star Wars 9’

Actrice Carrie Fisher, die eind december overleed, zal te zien zijn in het negende deel van de Star Wars-reeks. Dat heeft haar broer Todd Fisher gezegd tegen New York Daily News.

Sinds haar plotselinge dood wordt al gespeculeerd of de overleden ster zal verschijnen in het laatste deel van de nieuwe Star Wars-trilogie. Deel 9 moet eind mei 2019 in premiere gaan.

Volgens Todd Fisher wil Disney erg graag dat Fisher en haar personage, prinses Leia, in de film te zien zijn. Hij en de dochter van Fisher hebben Disney toestemming gegeven om ongebruikt materiaal van de actrice dat voor deel 7 en 8 werd gedraaid te gebruiken in het laatste deel.

Eerder stelde Disney al met klem dat het niet de bedoeling was Fisher digitaal te recreëren, zoals dat wel was gedaan voor spin-off Rogue One en de Disneyland-attractie Star Tours. In de film en de attractie, die het afgelopen jaar werden gepresenteerd, is een met de computer gemaakte jonge versie van Fisher te zien als prinses Leia.

Vertrouwen

Het is niet duidelijk hoeveel materiaal van Fisher in deel 9 te zien zal zijn. Maar de erven van de actrice hebben er vertrouwen in dat Disney "geweldige dingen zal doen. Star Wars is een soort bijbel, de heilige graal van verhalen vertellen. En Disney heeft bewezen het bewaken daarvan zeer serieus te nemen".

Todd Fisher deed de uitspraken op het TCM Film Festival in Los Angeles waar hij te gast was. In december komt eerst het achtste deel uit, The Last Jedi. De opnames voor deze film waren al afgerond toen Fisher plotseling op zestigjarige leeftijd overleed.