Nieuws/Entertainment
1336470
Entertainment

Harry Slinger trots op Drukwerksample Rihanna

Zanger Harry Slinger is 'apetrots' dat superster Rihanna een sample van de hit Je loog tegen mij van Drukwerk in haar nieuwe nummer Love on the brain heeft gebruikt.

Dat heeft Slinger zaterdag laten weten nadat onder meer de website Nandoleaks.com de overeenkomst tussen beide nummers opmerkte.

"Mensen hebben mij er inmiddels op gewezen", stelt de 67-jarige zanger. "En ik hoor de overeenkomst wel. Maar ik denk niet dat er keiharde opzet in het spel is." De hit van Drukwerk uit 1981 is nog steeds mateloos populair; de clip werd op YouTube ruim 4 miljoen keer bekeken. "Het kan natuurlijk heel goed zijn dat de componist van Love on the brain ons lied ooit heeft gehoord en dat dat is blijven hangen."

Je loog tegen mij werd geschreven door componist Kaspar Peterson, tegenwoordig vooral bekend als stichter van de succesvolle Brouwerij ’t IJ. "Dus als we echt actie zouden willen ondernemen tegen Rihanna, zou hij dat moeten bepalen. Ik als zanger van het nummer ben er eigenlijk vooral trots op. Met een beetje geluk kan ik nu alsnog zeggen dat ik een keer een wereldhit heb gehad."

Meebrullen

Drukwerk bestaat nog steeds, al is de samenstelling wel veranderd. Slinger is nog steeds de leadzanger van de band. "En het nummer wordt nog elke avond keihard meegebruld", lacht hij. "Het nummer heeft nog niets aan kracht ingeboet. Het blijft een ijzersterke tekst die nog steeds voor ieder mens herkenbaar is."

Een kenner van het werk van Rihanna is de Amsterdamse zanger overigens niet. "Het lijkt me een ontzettend leuke meid. En ze kent mijn werk in elk geval wel - dat is veel belangrijker, volgens mij."