Nieuws/Entertainment
1336476
Entertainment

Lisa Smit in clip van Idols-favoriet Lodewick

Actrice Lisa Smit speelt de hoofdrol in de videoclip bij het nummer Voorzichtig van Idols-kandidaat Mitch Lodewick. Met het liedje kreeg de uit Aalten afkomstige Lodewick (17) de afgelopen week een vrijstelling en plaatste hij zich als eerste voor de halve finale van de populaire talentenjacht.

Voorzichtig is een Nederlandstalige bewerking van de wereldhit Mercy van Shawn Mendes. De clip van Lodewick met de Amsterdamse Lisa Smit (23) is eergisteren op YouTube geplaatst en is inmiddels meer dan 60.000 keer bekeken. Het nummer is ook te beluisteren via Spotify.

In de clip beleven Lodewick en Smit een stormachtige romance, die onherroepelijk verkeerd afloopt. De video werd geregisseerd door Rogier Jaarsma, die in het verleden clips regisseerde van onder anderen Nick & Simon en de 3JS. Het filmpje is gemaakt door het Amsterdamse productiebedrijf Deep Thought Productions.

Mitch Lodewick is al van jongs af aan met zingen bezig. Tijdens de voorrondes van Idols maakte hij veel indruk op de jury met zijn versie van Sexy als ik dans van Nielson, waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar. Lisa Smit is bekend uit films als TBS en Kenau en series als Project Orpheus en Dokter Deen. In mei begint ze aan de opnames van het vierde en (vooralsnog) laatste seizoen van Dokter Deen.