Nieuws/Entertainment
1336480
Entertainment

Hommage Chet Baker al te zien op de Parade

De hommagevoorstelling The Chet Baker Room, over jazzlegende Chet Baker, beleeft deze zomer een voorpremière tijdens festival De Parade. Hier zal chansonnier Marijn Brouwers een half uur laten zien van zijn avondvullende voorstelling die in november officieel door Nederland gaat toeren.

In 2018 is het dertig jaar geleden dat de legendarische zanger overleed. Baker stierf na een val uit het raam van het Prins Hendrik Hotel in Amsterdam. The Chet Baker Room wordt een theatervoorstelling over het leven, imago en repertoire van Chet Baker: de jazzlegende met een popster-status die klonk als een engel, eruit zag als filmster en een leven leidde als junk.

Het verhaal wordt verteld door middel van frisse, eigentijdse Nederlandstalige versies van jazz-klassiekers uit Chet’s American Songbook. De hertalingen zijn van onder meer Robert Long en Brouwers zelf.

Brouwers wordt begeleid door muzikanten Anne Soldaat, Reyer Zwart en Hermine Deurloo. De regie is in handen van Ruut Weissman. Eerder maakte Brouwers hommagevoorstellingen over Frans Halsema en Charles Aznavour.