Nieuws/Entertainment
1336481
Entertainment

Beauty and the Beast nadert miljard dollar

De opbrengst van de nieuwe Disney-film Beauty and the Beast passeert dit weekend naar verwachting de grens van 1 miljard dollar.

De live action-versie van het beroemde sprookje trekt over de hele wereld volle zalen. Het wordt daarmee de eerste film van 2017 die deze magische mijlpaal passeert, stelt het Britse filmblad Screen.

Ook in Nederland trok Beauty and the Beast de eerste week al vele honderdduizenden bezoekers. De familiefilm opende zelfs beter dan Fifty Shades Darker, het tweede deel in de succesvolle serie over een sm-relatie tussen een naïeve jonge vrouw en een zakenman.

Beauty and the Beast, die in Nederland in 144 zalen draait, is de tweede live action-bewerking van een animatieklassieker van Disney. Vorig jaar brak de live action-versie van The Jungle Book ook al records.

Homoscene

De nieuwe filmversie van het beroemde Franse sprookje vertelt over Belle, die gevangen genomen wordt door een betoverende prins in de hoop dat zij verliefd op hem wordt. In de nieuwe versie worden de hoofdrollen gespeeld door Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Emma Thompson en Ian McKellen.

De film veroorzaakte in sommige landen reuring vanwege een dansscène met een homoseksuele lading. Deze vermeende 'homoscène' zorgde ervoor dat Beauty and the Beast bijvoorbeeld in Rusland alleen maar voor 16 jaar en ouder toegankelijk is.