Entertainment/Royals
1337225626
Royals

Dit maakt Camilla boos

Camilla heeft zondag geen grootse plannen voor haar 75e verjaardag. Een woordvoerder van Clarence House laat weten dat de hertogin van Cornwall ’een klein familiediner’ houdt. Waar overigens geen mobieltjes op tafel mogen liggen..

Volgens Britse media is haar echtgenoot prins Charles de gastheer van het etentje op Highgrove House in Gloucestershire. Naar verwachting zijn haar twee kinderen en haar jongere zus uitgenodigd. De mijlpaal werd eerder deze week al gevierd met een speciale editie van het tijdschrift Country Life. Vanwege haar verjaardag mocht Camilla eenmalig gastredacteur zijn van het weekblad.

De hertogin vertelt zaterdag in een exclusief interview met de Daily Mail, vanwege haar 75e verjaardag op zondag, hoe belangrijk haar familie voor haar is. „We zijn een hele hechte groep”, zegt ze. „Familie is ongelooflijk belangrijk. Ik zou niet zonder de mijne kunnen.” Ze vindt het belangrijk om tijdens het eten contact te maken met haar familie. Om die reden wil de echtgenote van prins Charles ook geen telefoons zien aan de eettafel. De hertogin van Cornwall roept gezinnen op diezelfde regel te hanteren.

Camilla vindt dat gezinnen tegenwoordig minder tijd met elkaar doorbrengen. „Families zitten niet meer samen aan tafel voor het avondeten”, zegt de hertogin. „Nu zit iedereen op zijn apparaat. Dat maakt me best wel boos!”