Nieuws/Entertainment
1338723034
Entertainment

Pikant huwelijk erfgenaam Napoleon en gravin

Prins Jean-Christophe Napoléon, hoofd van de voormalig keizerlijke familie Bonaparte is zaterdag getrouwd met gravin Olympia van Arco-Zinneberg, een achterkleindochter van Karl I, de laatste keizer van Oostenrijk.

Op 2 april 1810 gaf Napoleon Bonaparte zijn jawoord aan Marie-Louise van Oostenrijk, een dochter van keizer Frans I van Oostenrijk. Hoewel hier sprake was van een uitgekiend ’politiek huwelijk’, lijkt deze plechtigheid zich nu dunnetjes over te hebben gedaan tussen de erfgenamen van Bonaparte en Marie-Louise. Echter is nu wel sprake van een huwelijk uit liefde.

De 33-jarige achter-achter-achterneef van Napoleon Bonaparte I, keizer van Frankrijk van 1804 tot 1814 stapte zaterdag in het huwelijksbootje met de 31-jarige gravin Olympia von und zu Arco-Zinnerberg, de achterkleindochter van Karl I, de laatste keizer van Oostenrijk. De twee gaven elkaar het jawoord in de Saint-Louis des Invalides kathedraal, waar tevens de graftombe van Napoleon Bonaparte staat.

„Het is op de eerste plaats een liefdesverhaal, daarna een knipoog naar de geschiedenis”, reageert de prins in Le Figaro.

Afgelopen donderdag trouwden Jean-Christophe en Olympia in Neuilly voor de wet.