Nieuws/Entertainment

Coleen Rooney reageert eindelijk op scheidingsgeruchten

’Wayne heeft stomme en egoïstische fouten gemaakt’

Wayne en Coleen Rooney

Wayne en Coleen Rooney

Hollandse Hoogte

Coleen Rooney heeft het stilzwijgen eindelijk verbroken. De vrouw van voetballer Wayne Rooney postte vrijdag op Facebook een openhartig bericht, waarin ze reageert op de geruchten over een mogelijke scheiding.

Wayne en Coleen Rooney

Wayne en Coleen Rooney

Hollandse Hoogte

Ze benadrukt dat ze haar huwelijk van negen jaar een tweede kans wil geven, ondanks dat Wayne „stomme en egoïstische fouten” heeft gemaakt. „Ik ga geen lijst met zijn goede eigenschappen opsommen, want ik vind niet dat hij dat verdient. Wat wel zeker is, is dat Wayne een fantastische vader is. Hij heeft een aantal stomme en egoïstische fouten gemaakt. Van sommige heeft hij geleerd, van andere overduidelijk niet. Misschien zal dat in de toekomst veranderen.”

Het stel wordt sinds Waynes wilde nacht in september, toen hij werd gearresteerd voor het rijden onder invloed in de auto van partygirl Laura Simpson, achtervolgd door Britse paparazzi, die al wekenlang schrijven over een breuk tussen de twee jeugdliefdes. De moeder van drie, die momenteel in verwachting is van haar vierde kind met Wayne, wordt regelmatig gespot zonder trouwring. In haar betoog legt ze uit waarom.

Geen zelfmedelijden

„Veel mensen zeggen tegen me: ’Je hoeft niets uit te leggen. Voel je er niet toe verplicht…’ Ik weet dat het niet hoeft, maar ik wil het graag vertellen. Het voelde niet goed om mijn trouwring te dragen. Ik zie het als een teken van trouw en ik wist niet goed wat er allemaal aan de hand was.” Ook blijkt er voor Coleen een praktische reden te zijn voor het niet dragen van haar trouwring. „Als ik ’s ochtends in de sportschool ben - en wordt achtervolgd door paparazzi - doe ik mijn ring niet om.”

Coleen heeft de afgelopen tijd veel steunbetuigingen gehad. „Heb geen medelijden met mij. Ik waardeer het dat men mij steunt, maar ik ben een sterk persoon. Ik heb geen zelfmedelijden. Sommige mensen denken waarschijnlijk dat ik gek ben, omdat we bij elkaar blijven. Ik ben niet gek. Ik ken mezelf en ik wil voor mijn relatie vechten. Laat ik de krantenkoppen voor zijn: Nee, ik neem Wayne niet terug, want hij is nooit weggeweest.”

Vergeten en vergeven

Coleen eindigt haar verhaal met te benadrukken dat ze nog steeds veel van van de Everton-voetballer houdt. „Het is mijn beslissing. Hou ik van Wayne? Ja. Als dat niet zo was, dan had ik geen moeite meer gedaan om er nog iets van te maken. Ik zou het prima redden, alleen met de kinderen. Maar zo wil ik niet leven. Ik zeg niet dat alles is vergeten en vergeven, maar we maken er op het moment het beste van. Ik ben niet iemand die eromheen draait. Ik ben gewoon echt.”

Lees meer over