Entertainment/Sterren
1341009045
Sterren

Beiden hadden corona, hém werd ziekte fataal

Arie Ribbens’ weduwe op tijd hersteld voor begrafenis

Arie Ribbens en partner Cea.

Arie Ribbens en partner Cea.

Niet de ziekte die hem na een serie bestralingen zijn bekende stem kostte, maar corona werd Arie Ribbens vorige week fataal. De feestzanger had een lang ziekbed en werd de laatste jaren geplaagd door veel medische tegenslagen, maar zoals zijn goede vriend Jacques Herb aan Privé vertelde, gaf corona hem ’het laatste zetje’. Ook zijn vrouw Cea liep het virus op. Zij verbleef de afgelopen dagen nog in quarantaine, maar is op tijd hersteld, en daarvan verlost, om donderdag aanwezig te zijn bij het afscheid van Arie in Emmeloord.

Arie Ribbens en partner Cea.

Arie Ribbens en partner Cea.

Vrienden en collega’s krijgen eerst de gelegenheid de zanger de laatste eer te betuigen. Daarna vindt in besloten kring de uitvaart plaats. Geen massa’s mensen meer op de been voor de eeuwige feestvierder die met zijn Polonaise Hollandaise, volgens André van Duin, ’het beste carnavalslied ooit’ schreef.

Gevleugeld zijn Aries ’ober, breng eens wat geld, ik wil afrekenen’ en natuurlijk helemaal het door hem bedachte ’bij Hoevelaken... línksaf.’ Weinig mensen rijden over dat verkeersplein zonder daar even aan te denken. En natuurlijk komt die kreet ook voor op de rouwkaart, die hij voor deze gelegenheid lang geleden zelf aanpaste. ’Als ik er niet meer ben, moet daarop staan: ’Bij Hoevelaken niet linksaf, niet rechtsaf, maar omhóóg.’

In weekblad Privé, dat nu in de winkel ligt: een opzienbarend verhaal over de bijzondere liefde van Arie Ribbens en zijn Cea, die hun liefde niet cadeau kregen. Jarenlang waren zij geheime minnaars tot hun romance werd ontdekt en zij daarvoor een hoge prijs betaalden. Uiteindelijk kozen de twee voor elkaar en voor de liefde van hun leven. Die duurde tot Arie vorige week, toch nog, onverwacht overleed.

VIDEO: In Strikt Privé spreekt hoofdredacteur Evert Santegoeds over het overlijden van icoon Arie Ribbens.