Nieuws/Entertainment
1345112924
Entertainment

Abbey Road weer op 1 in Album Top 100

Het Beatles-album Abbey Road staat na vijftig jaar weer op de eerste plaats in de Album Top 100. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de iconische plaat verscheen vorige week vrijdag een speciale editie. Abbey Road voerde de Album Top 100 in december 1969, bijna drie maanden na de release, voor het laatst aan.

Abbey Road dook de afgelopen jaren geregeld op in de Album Top 100, maar wist tot deze week de koppositie niet meer terug te pakken. In 2009, toen de plaat veertig jaar was, kwam het album niet verder dan de 47e plek. Ook in 2013, 2015 en 2016 stond Abbey Road weer in de albumlijst.

Voor de vorige week verschenen speciale uitgave zijn de nummers op het album opnieuw gemixt. Daarnaast staan er originele opnames en demo’s op de plaat en is er een boek met onder meer handgeschreven songteksten en foto’s van bandleden Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr en George Harrison.

De lijstaanvoerder van vorige week, Hollywood’s Bleeding van Post Malone, is gezakt naar de derde positie. Gedeeld door ons, het nieuwe album van Suzan & Freek komt nieuw binnen op de tweede plek. De top tien van de Album Top 100 staan deze week veel nieuwe binnenkomers. Zo komt het album Straight To You van OG3NE binnen op de achtste plek en wordt positie negen bezet door Beth Hart, die met het album War In My Mind eveneens uit het niks de lijst is binnengekomen.