Nieuws/Entertainment
1349234
Entertainment

Sabia bezorgt Rafael fikse huurschuld

Rafael van der Vaart heeft een huurachterstand van 60.000 euro op de villa in Hamburg, waar hij tot de breuk samenwoonde met Sabia Boulahrouz. Zij woont er echter nog steeds...

Zelf woont hij daar sinds maart 2016 niet meer, maar Sabia woont er nog wel. Rafael betaalde elke maand netjes de huur, zo'n 8500 inclusief, tot aan afgelopen november. En nu is de achterstand inmiddels opgelopen tot zo'n 60.000 euro.

Volgens Bild staat zowel de naam van de voetballer als van zijn voormalige vriendin op het huurcontract en kunnen ze dat pas ontbinden als ze er beiden mee instemmen. Maar Sabia lijkt daar vooralsnog geen haast mee te maken.

De verhuurder van de villa heeft Rafael en Sabia inmiddels voor de rechter gesleept. De vriend van Estavana Polman liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat Stefan Schlimm. Die laat weten: "Wij bieden een eenmalige betaling aan en willen dan uit de huurovereenkomst verwijderd worden."

De advocaat van de verhuurder zegt tegen de Duitse krant: "We smijten een moeder met twee kinderen er niet uit."

Het lijkt er dus op dat Sabia voorlopig gewoon in de villa blijft wonen en dat Rafael kan blijven betalen. Hij wil zelf niet reageren. Sabia laat daarentegen weten: "Ik ben al langere tijd op zoek naar een woning voor mijn kinderen en mijzelf. De zoektocht verloopt tot nu toe moeilijk. Aangezien mijn kinderen ondertussen naar school gaan, zoeken wij een woning in de buurt van de school om hen een wisseling van school en woonomgeving te kunnen besparen."

Ze vervolgt: "Ik heb meerdere malen geprobeerd met mijn ex-partner tot een oplossing te komen betreffende de openstaande schulden. Hij heeft daarop nog niet gereageerd."

Het is niet de eerste keer dat Sabia een ex op deze manier in de problemen brengt. In 2013 overkwam het ook Khalid Boulahrouz. Na hun scheiding werd hij door een verhuurder aangeklaagd voor 20.000 euro.

Rafael woont inmiddels met Estavana samen in Denemarken. Ze verwachten dit jaar nog hun eerste kindje samen.