Nieuws/Entertainment
1349344
Entertainment

The Rolling Stones bevestigen concerten Nederland

Zojuist is het nieuws dat The Rolling Stones dit jaar twee concerten geven, bevestigd op hun eigen website. Mick Jagger en zijn band zullen tijdens hun No Filter-tour op 30 september in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam en op 15 oktober in het Arnhemse Gelredome optreden.

De No Filter-tour is het vervolg op de tour door Latijns-Amerika, afgelopen jaar. De Europese shows beloven een mix te gaan worden van klassiekers als Paint It Black en Brown Sugar, enkele minder vaak gespeelde klassiekers en een aantal nieuwe nummers.

Het is alweer drie jaar geleden dat Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts ons land aan deden. In 2014 stonden de heren als headliner op Pinkpop. Het laatste reguliere concert in Nederland was in 2007, toen stonden de Stones in het Nijmeegse Goffertpark.

De kaarten voor de optredens in de Johan Cruijff ArenA en het GelreDome gaan vrijdag 12 mei om 10.00 uur in de verkoop. De goedkoopste kaarten kosten 95 euro.

NPO 2-dj Gerard Ekdom voorspelde al dat ze Nederland zouden aandoen. "Een beetje googlen en diep door het internet spitten leverde een aantal aanwijzingen op. Officieel kunnen we niets melden, maar het lijkt er sterk op dat The Stones weer op tour gaan", schreef Gerard.