Nieuws/Entertainment
1349367
Entertainment

Dolly Parton trekt opnieuw portemonnee

Dolly Parton schenkt nog eens 5000 dollar aan de slachtoffers van bosbranden in haar thuisstaat Tennessee. De 71-jarige countryzangeres doneerde in 2016 al via haar Dollywood Foundation aan gezinnen die hun hebben en houwen verloren in de vuurzee.

In december organiseerde de countryzangeres een benefietavond op televisie om geld in te zamelen. Taylor Swift doneerde 200.000 dollar (182.000 euro) en zanger Paul Simon een ton. "De 5000 dollar is een extraatje. We beloofden zes maanden voor jullie te zorgen en er bleef nog geld over.", vertelde Parton tegen People.

Eind 2016 woedden in de staat Tennessee grote bosbranden die de huizen van honderden inwoners in de as legden. Ook kostte de vuurzee het leven aan 14 mensen. Parton maakte bekend elk getroffen gezin 1000 dollar (915 euro) per maand te betalen om ze te ondersteunen in hun levensonderhoud. "De beste manier om deze mensen te helpen is door hun leven weer op de rit te krijgen", zei Parton.


Parton wil zich blijven inzetten voor de getroffen inwoners van Tennessee. De zangeres hoopt nog eens 3 miljoen dollar op te halen om slachtoffers te helpen hun huizen te herbouwen, werk te vinden en van psychologische begeleiding te voorzien.