Nieuws/Entertainment
1350068
Entertainment

Brad Pitt: 'Ik dronk veel te veel'

Brad Pitt houdt zichzelf verantwoordelijk voor het mislukken van zijn huwelijk met Angelina Jolie. In zijn eerste interview sinds de scheiding geeft de 53-jarige acteur toe dat hij te veel alcohol dronk.

"Sinds ik van school ben, kon ik me geen dag herinneren dat ik niet aan het zuipen was of een joint rookte. Toen ik mijn gezin stichtte stopte ik met alles, behalve met drank", zegt Brad in een interview met mannenmagazine GQ. Het afgelopen jaar ging het echter mis: hij werd een alcoholist. "Ik dronk veel te veel. Het werd echt een probleem."

Inmiddels gaat het beter met Brad. De acteur heeft de drank vervangen door sapjes en water en heeft nu naar eigen zeggen de 'schoonste urine' van Los Angeles.

Kinderen

In het interview komt Angelina niet ter sprake, maar Brad vertelt wel dat hij soms eenzaam is en dat zijn rol als vader compleet is veranderd nu zijn kinderen niet meer altijd bij hem zijn. De superster wil nu meer voor hen betekenen. "Altijd als ik druk met werk was, hoorde ik ze niet. Dat moet beter. Ik moet er meer voor ze zijn. Ik moet het laten zien."

Volgens Brad is zijn probleem ook dat hij vaak de verkeerde dingen zegt. "Vaak op het verkeerde moment. Ik probeer om mezelf te verbeteren." Hij is daarvoor in behandeling, aldus de acteur. "Weet je, ik ben met therapie begonnen. Ik vind het te gek. Ik heb twee therapeuten versleten voordat ik de juiste tegenkwam."

Angelina Jolie en Brad Pitt maakten eind september bekend dat ze na ruim twee jaar huwelijk uit elkaar gingen. Het acteurskoppel had al sinds 2004 een relatie. Samen hebben ze zes kinderen.