Nieuws/Entertainment
1350137
Entertainment

Nog een rechtszaak tegen Fyre Festival

Bella Hadid

Bella Hadid

De advocaat van drie bezoekers van het mislukte Fyre Festival is dinsdag een zaak gestart tegen de organisatie. Rapper Ja Rule en zijn zakenpartners worden daarin onder meer fraude en contractbreuk verweten.

Bella Hadid

Bella Hadid

Eerder spande bezoeker Daniel Jung al een rechtszaak aan namens zichzelf en alle andere bezoekers. Daarin eist hij 100 miljoen dollar (bijna 92 miljoen euro) van de mensen achter het festival op de Bahama's. "Het gebrek aan eten, water, onderdak en medische zorg creëerde een gevaarlijke en paniekerige situatie onder de bezoekers, die opeens gestrand bleken te zijn op een eiland zonder basisbehoeftes", schreef hij in de rechtbankpapieren.

 

De aanklacht die dinsdag werd ingediend draait om de reclame voor het festival. In de documenten staat dat de organisatie ruim 400 sterren en social influencers betaalde om Fyre aan te prijzen via hun socialmediakanalen. Daarbij werd niet duidelijk gemaakt dat het om een commerciële boodschap ging, aldus de aanklagers. De Amerikaanse advertentiewaakhond FTC verplicht het gebruikers van social media aan te geven wanneer ze betaald worden voor het aanprijzen van een dienst of product.

De organisatie van het festival vloog in december een flink aantal sterren en influencers, onder wie Kendall Jenner, Bella Hadid en Emily Ratajkowski, naar de Bahama's. Daar postten ze een flink aantal foto's van zichzelf, en promootten ze 'het nieuwe Coachella' dat eind april op het eiland zou plaatsvinden. Bella heeft inmiddels haar excuses aangeboden in een post op Twitter, waarin ze wel benadrukte dat zij verder niets met het festival te maken had.