Nieuws/Entertainment
1350180
Entertainment

Ed Sheeran vereeuwigd op schilderij

Ed Sheeran is vereeuwigd op doek. De Britse zanger is geportretteerd door de Ierse kunstenaar Colin Davidson en het schilderij wordt in de National Portrait Gallery in Londen tentoongespreid.

Het Londense museum heeft al een foto van de muzikant op een scherm hangen, maar is nu ook in het bezit van het eerste portret van hem. Het olieverfschilderij werd gemaakt door Davidson, nadat hij Sheerans vader (historicus en curator) had ontmoet.

De A Team-zanger poseerde in augustus 2015 in Suffolk drie uur lang voor Davidson. De kunstenaar maakte 20 tekeningen en nam daarnaast ook nog foto's voor het uiteindelijke portret. In het eindresultaat kijkt Sheeran dromerig.

Unieke creativiteit

"Als ik een portret aan het schilderen ben, probeer ik altijd het moment te pakken wanneer diegene even niet bewust is van mijn aanwezigheid. Dat idee had ik ook met Ed", zegt hij tegen Belfast Telegraph. "Ik wilde juist niet dat Ed een kunstje zou opvoeren en dat was wennen voor hem. Er zit iets jeugdigs in het portret, maar ook iets volwassens."

Hij vervolgt: "Het is echt een voorrecht geweest om Ed en zijn familie te leren kennen. Ik hoop dat ik met dit portret een ander inzicht hebben kunnen geven, iets waarmee de kijker een glimp van zijn unieke creativiteit kan ontdekken."

De directeur van de National Portrait Gallery, Nicholas Cullinan, is erg blij mee het portret. "Wij zijn heel tevreden dat we zo'n treffend portret van Ed Sheeran hebben kunnen bemachtigen. Hij is zonder twijfel moment een van de meest populaire en invloedrijke muzikanten van deze tijd."