Nieuws/Entertainment
1350183
Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk zet appartement te koop

Toen Matthijs van Nieuwkerk in april 2007 - voor een bedrag van 217.000 euro - dit benedenappartement kocht in de Amsterdamse wijk De Pijp, deed het verhaal de ronde dat zijn huwelijk zich in zwaar weer bevond en Matthijs daarom dit optrekje voor zichzelf had gekocht.

Toen hij ook nog eens werd gespot tijdens het opknappen van het benedenhuis, leek er geen twijfel mogelijk. Maar niets was minder waar, want het optrekje was bestemd voor een van zijn kinderen, waarschijnlijk zoon Kees.

Beide kinderen hebben het benedenhuis niet nodig, dus hebben Matthijs en zijn vrouw Karin het appartement in De Pijp te koop gezet voor een bedrag van 249.000 euro, meldt Bekende Buren. Een vette winst zit er niet in. Wel gaat de hele koopsom naar de bankrekening van Matthijs en zijn vrouw, want een hypotheek rust er niet op het optrekje.

Albert Cuyp

De koper krijgt een benedenhuis met een woonoppervlakte van 43 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt twee, waaronder een slaap- en een woonkamer.

Ook is er nog een achtertuin van 38 vierkante meter. Het huis van Matthijs ligt op een steenworp afstand van de Albert Cuypmarkt.