Nieuws/Entertainment
1350217
Entertainment

Nick Golterman heeft rol in Campertverfilming

Acteur Nick Golterman heeft een rol bemachtigd in de verfilming van het boek Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert. Hij speelt fotograaf Wim, een personage dat is gebaseerd op Ed van der Elsken die als geen ander het Amsterdam van de jaren zestig vastlegde.

Dat heeft impresariaat ArtistMan dinsdag bekendgemaakt.

Het leven is vurrukkulluk vertelt over twee vrienden die verliefd zijn op hetzelfde meisje. Vervolgens belanden zij in een wereld van vrije liefde en marihuana. Eerder werd al bekendgemaakt dat Reinout Scholten van Aschat, Romy Louise Louwers en Géza Weisz de hoofdrollen spelen.

Voor de film werken regisseur Frans Weisz (78) en zijn zoon Géza voor het eerst samen. Het scenario is geschreven door Theo Nijland, die ook de soundtrack componeert. Frans Weisz had al sinds 1961, toen de beroemde roman verscheen, plannen om Het leven is vurrukkulluk te verfilmen.

Golterman speelt onder meer in de Net5-serie De mannen van dokter Anne en is te zien in de films Ron Goossens: Low Budget Stuntman en Bella Donna's. Het leven is vurrukkulluk moet dit najaar in de bioscopen te zien zijn.