Nieuws/Entertainment
1350224
Entertainment

Kritiek op Zayn Malik na oproep doneren

Zayn Malik riep afgelopen vrijdag zijn fans op geld te doneren voor een zieke vriendin van zijn moeder. De vrouw lijdt aan longkanker. Dit heeft hem echter vooral kritiek opgeleverd. "Jíj bent toch degene met de miljoenen?"

De 47-jarige Ayesha Butt is uitbehandeld, maar kan in Istanbul nog terecht voor een behandeling die haar leven zou kunnen rekken. Daarvoor is een slordige 150.000 euro nodig. Via de site GoFund Me hoopt ze het geld bijeen te krijgen.

Zayn heeft al beloofd alle kosten van de reis en het verblijf van Ayesha in Turkije op zich te nemen. “Al het geld wordt dus volledig aan de behandeling besteed”, staat er op de crowdfundpagina te lezen. Intussen heeft de actie al 15.000 pond opgeleverd.

Maar menig volger van de voormalig One Direction-zanger vindt zijn donatie niet voldoende. "Jij bent degene met de miljoenen. Help JIJ maar", reageerde een Twitter-volger. "Hij had echt álles kunnen betalen, hij heeft onze hulp niet nodig. Hij is stinkend rijk!", twittert een ander.

@zaynmalik You're the one with millions. YOU help — ˗ˏˋmaddieˎˊ˗ (@heskjnks) 28 april 2017

@zaynmalik Aren't you like super rich? pic.twitter.com/2S2GS0zfs5 — 1-800-868-3410 (@suga_mani_) 28 april 2017

@sahilb911 @damszjm @lightsoldiercam @zaynmalik Like I said, he could have completely paid for it he doesn't need our help. He's fithy rich.

— Misty (@jbhphan) 29 april 2017