Nieuws/Entertainment
1350268
Entertainment

Nasrdin Dchar blijft successtuk Dad spelen

Acteur Nasrdin Dchar blijft komend seizoen zijn solovoorstelling Dad spelen. Hij zal met het stuk tussen september en december nog meer dan vijftig keer te zien zijn, vooral in grote zalen.

Dat maakte Theaterbureau De Mannen dinsdag bekend.

In het stuk Dad vertelt hij een persoonlijk verhaal over zijn aanstaand vaderschap en hoe hij daaraan vorm wil geven in een tijd waarin in de samenleving verdeeldheid heerst. Het stuk werd door pers en publiek juichend ontvangen.

“Het vaderschap dwingt mij opnieuw in de spiegel te kijken en mezelf de vraag te stellen: wat geef ik door aan mijn kind?” aldus de acteur. Het script schreef hij samen met theatermaker Floris van Delft, die het stuk ook regisseerde.

Gouden Kalf

Dchar trok eerder al volle zalen met de voorstelling Oumi, een eerbetoon aan zijn moeder. De laatste voorstelling in Theater Carré werd zelfs bezocht door koningin Máxima. De acteur brak een aantal jaar geleden door met zijn rol in de film Rabat, waarvoor hij een Gouden Kalf won, en speelde daarna onder meer in Tirza, Wolf, Suskind en in de series Zwarte Tulp en De Jacht.

De speellijst van Dad is op zijn site te vinden. De kaartverkoop voor de reeks in het najaar gaat in mei van start.