Nieuws/Entertainment
1350284
Entertainment

The Game eist 20 miljoen van televisiezender

The Game heeft Viacom, het moederbedrijf van onder meer MTV, aangeklaagd voor 20 miljoen dollar. De rapper vindt dat het concern hem niet voldoende heeft beschermd in zijn tijd als presentator van realityshow She's Got Game op zender VH1.

Een voormalig kandidaat in het programma beschuldigde de muzikant vorig jaar van aanranding. Ze won de zaak, en in november bepaalde een rechter dat The Game haar ruim 7 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen. Het hoger beroep dat hij daarop aanspande loopt nog.

Dezelfde vrouw staat ook centraal in de zaak van de rapper tegen Viacom. In een aanklacht die hij maandag indiende, beweert The Game dat de zender nalatig is geweest in de selectie van de kandidaten. Een arts die voor het programma werkt zou deelname van de vrouw in kwestie hebben afgeraden vanwege haar strafblad, waarop meerdere geweldsdelicten stonden. In de papieren, die Rolling Stone in handen heeft, meent de rapper dat de zender toch verderging met de kandidate, in de hoop dat haar temperament voor goede kijkcijfers zou zorgen.

Volgens het statement van The Game misdroeg de vrouw zich meerdere keren op de set, waarna ze uit het programma werd gezet. Haar aantijgingen aan het adres van de rapper zouden daar een direct gevolg van zijn geweest. Hij beschuldigt de zender daarom van onder meer nalatigheid en het indirect toebrengen van emotionele schade.