Nieuws/Entertainment
1353526726
Entertainment

Katja en Najib willen geen tweede seizoen De Battle

Mocht er een tweede seizoen komen van De Battle, zullen RTL 4 en de Vlaamse zender Vier op zoek moeten naar nieuwe kandidaten. Najib Amahli liet eerder al eens weten ’een beetje spijt te hebben; van zijn deelname, maar ook Katja Schuurman en Gert Verhulst lijken geen interesse te hebben in nóg een keer meedoen.

„Het zou een goed idee zijn om een eventueel tweede seizoen te maken met nieuwe frisse mensen. Wellicht ben ik toch iets te oud om dit soort dingen te doen”, reageert Gert Verhulst, die zich tijdens de opnames moest laten opereren aan de meniscus.

„Ik heb me gewoon vergist in hoeveel werk het is. Ik vond het heel leuk om te doen. Het was een uitdaging en ik kwam uit mijn comfortzone, maar de volgende keer zeg ik nee”, laat Najib weten. Najib vormde samen met Katja Schuurman het Nederlandse team van de spelshow, ze trainden vijf maanden lang om goed voor de dag te komen tijdens de stunts, show-acts, behendigheidsproeven en breinopdrachten in de studio.

Uitdaging

Voor Katja wordt het steeds moeilijker om nog een uitdaging te vinden die ze in haar tv-carrière nog niet heeft afgevinkt. „Ik heb in mijn BNN-tijd al best veel gedaan tijdens Try Before You Die en Katja versus Bridget. Elke keer moest ik iets in korte tijd leren, hartstikke leuk, want ik hou van uitdagingen en ben fanatiek. Maar ik vind het leuk om nu ook andere programma’s te maken. Ik ben benieuwd wie ze volgende keer vragen! We maakten er ook grappen over hoor, dat we allemaal geblesseerde bejaarden waren die gekke dingen moeten doen. Op een gegeven moment lagen we allemaal in de ziekenboeg.”

Katja Schuurman en Najib Amhali liepen diverse blessures op tijdens hun deelname aan De Battle. In de show vormen Katja en Najib team Nederland en nemen ze het op tegen Gert Verhulst en James Cooke van team België. Zondagavond zendt RTL4 de tweede aflevering van de vierdelige reeks uit.