Nieuws/Entertainment
1353772
Entertainment

Krasse THE BEATLES-BASSIST en zanger aan vooravond van internationale tournee

Géén pensioen voor pop-icoon Paul McCartney (75)

Op zijn 75e doet menigeen het rustig aan, zo niet PAUL MCCARTNEY. Gisteren bereikte hij die gedenkwaardige leeftijd, maar stilzitten is er niet bij. Hij bereidt zich voor op zijn grote ’One On One Tournee’ die op 7 juli begint in Amerika en op 20 oktober eindigt in Salvador. „Leeftijd is maar een getal...”

SIR PAUL MCCARTNEY heeft zijn 75ste verjaardag gevierd met vrouw, kinderen en vrienden. Maar met pensioen gaan is nog niet aan de orde voor de Britse poplegende die in de jaren zestig en zeventig wereldwijd in de schijnwerpers stond met THE BEATLES. De befaamde oud-Beatle ziet er niet alleen jaren jonger uit, hij voelt zich ook fit en sterk.

Hij schittert momenteel in een piepkleine cameo in de nieuwe Pirates of the Caribbean film Dead Men Tell No Tales en heeft heel wat meer te vieren dan driekwart eeuw.

Sir Paul denkt niet in leeftijden. „Leeftijd is een nummer”, zegt hij lachend. „Een hoog getal in mijn geval, maar dat stoort me niet. Ik blijf wie ik ben en doe wat ik kan.”

En hij kan eigenlijk alles nog. De stem is misschien niet meer wat hij geweest is, de intentie is nog even sterk en het plezier spat van zijn optredens af. Hij kan nog met gemak een stadion of festival - zoals vorig jaar Pinkpop - bespelen. Ook maakt hij nog altijd met veel animo muziekalbums.

LEES HIER HET HELE ARTIKEL