Nieuws/Entertainment
1354511
Entertainment

Howard Komproe hoopt op herkansing voor Arena-show

Howard Komproe gaat in de toekomst nogmaals proberen een intieme cabaretvoorstelling in de Arena te spelen.

De cabaretier lanceerde het plan voor de show die eind juni in het stadion van Ajax te zien zou zijn, eerder dit jaar. Maar de kaartverkoop viel tegen; daarom besloot Komproe het plan in de koelkast te zetten.

“Ik ben een ondernemer”, legde Komproe maandag uit in een interview in het Radio 5-programma Volgspot. “Als je merkt dat de kaartverkoop niet goed gaat, ga ik niet met ogen open in een financieel debacle lopen.” Hij wil het plan echter op een later moment nieuw leven in blazen. “Ik geloof er nog steeds in. Soms kan iets een tweede keer beter uitpakken.”

Zijn idee was om, samen met maatjes Eric van Sauers, Sanne Wallis de Vries en Mike Boddé, een comedyshow te doen voor vijfhonderd man op een locatie waar 50.000 mensen in passen. Dit deed een Belgische komiek eerder met succes in het Sportpaleis in Antwerpen. “Het bleek heel lastig om uit te leggen wat ons plan nou was”, merkte Komproe. “Bovendien viel de lancering in de talkshow van RTL weg. Ik werd op het allerlaatste moment afgebeld.”