Nieuws/Entertainment
1354539
Entertainment

Prinses Margriet en Jan Smit in Libanon

Prinses Margriet heeft op 11 en 12 juni 2017 samen met Jan Smit een tweedaags werkbezoek aan SOS Kinderdorpen in Libanon gebracht.

Tijdens het werkbezoek bezocht het tweetal projecten voor kindvluchtelingen. Dit in aanloop naar de Internationale Dag van de Vluchteling op 20 juni. Prinses Margriet is sinds 1984 beschermvrouwe van de organisatie, Jan Smit is alweer twintig jaar ambassadeur van SOS Kinderdorpen.

Het was de tweede keer dat de prinses en de zanger gezamenlijk een werkbezoek brachten aan projecten van SOS Kinderdorpen. In 2014 bezochten zij samen het familiegerichte werk van de internationale kinderontwikkelingsorganisatie in Ghana. Dit jaar stond het noodhulpwerk voor kindvluchtelingen centraal. Het was een indrukwekkende ervaring voor beiden.

Naar aanleiding van het bezoek aan het Interim Care Centre in Khonshara waar SOS Kinderdorpen gevluchte kinderen en families ondersteunt met opvang, psychosociale begeleiding en de distributie van primaire levensbehoeften zegt prinses Margriet: “SOS Kinderdorpen biedt hier psychosociale zorg en medische zorg aan de kinderen en er zijn caseworkers die met de families werken. Er wordt volledige zorg geboden. Zonder dat zou ik niet weten wat er van ze terecht moet komen.”

Ook Jan is geraakt: “Deze kinderen zijn gevlucht uit Syrië en worden opgevangen in een Interim Care Centre van SOS Kinderdorpen. Ze willen dokter, advocaat en onderwijzeres worden, want ze willen allemaal iets terugdoen om andere Syrische kinderen weer te helpen. Dat ze op deze leeftijd daarmee bezig zijn, vind ik zo bijzonder. Om met je eigen broers en zussen een toekomst op te bouwen is van levensbelang.”