Nieuws/Entertainment
1354542
Entertainment

Guus Meeuwis trots op de politie

Guus Meeuwis is trots op de gemeente en de politie naar aanleiding van hun aanpak afgelopen vrijdag, toen er tijdens zijn concert een 29-jarige man werd opgepakt die zich verdacht gedroeg.

Dat heeft de zanger laten weten aan 100% NL. "Trots op m'n eigen mensen, maar ook hoe er gehandeld is door de politie en de gemeente. Het was 1 en 1 is drie deze keer.

Ook vertelt Guus ver het moment waarop hij te horen kreeg dat er is mis was. "Het concert was klaar en toen gingen we verder voor de toegift. Toen kreeg ik een briefje met: speel nog even door, je hoort later waarom."

“Je krijgt dan wel het vermoeden dat het noodzakelijk is om te doen”, aldus Meeuwis. “Natuurlijk werk je mee. Tegenstribbelen is geen optie.” De zanger was heel blij dat er achteraf niets ernstigs aan de hand was. “Je spreekt van tevoren wel zulke scenario’s door. Het werkte echt perfect allemaal, daar ben ik heel trots op."

Agenten hielden de 29-jarige man aan terwijl hij aan het filmen was bij de ingang van het stadion waar Guus op dat moment een concert gaf. Hij had geen verklaring voor zijn gedrag en geen kaartje voor het concert. Omdat bleek dat de man bij de politie bekend stond als „mogelijk geradicaliseerd” werd hij gearresteerd en sloeg de politie groot alarm.