Nieuws/Entertainment
1354556
Entertainment

Felipe weer bij jarige militaire academie

De Spaanse koning Felipe was maandag weer bij het feestje van een militaire academie.

Dit keer was het de Academia Básica del Aire die jubileerde. De academie, waar alle onderofficieren van de Spaanse luchtmacht worden getraind, bestaat dit jaar 25 jaar.

Felipe sloot de feestelijkheden maandag af. Na de officiële ontvangst inspecteerde de koning de troepen, waarna hij een militair defilé afnam. De grote vliegshow waarmee de luchtmachtacademie zijn jubileum vierde, miste Felipe. De show, waaraan piloten uit verschillende landen deelnamen, vond zondag al plaats.

Desondanks was er ook voor Felipe genoeg te zien. De koning opende een speciale tentoonstelling, die ingaat op de geschiedenis van de Academia Básica del Aire. Vervolgens sloot de Spaanse vorst de feestelijkheden officieel af.

Marine

De Academia Básica del Aire werd in april 1992 bij Koninklijk Besluit opgericht. Al ruim vierduizend onderofficieren werden in León opgeleid.

Anderhalve week geleden vierde Felipe ook feest met militairen. Toen bezocht hij met zijn vader koning-emeritus Juan Carlos een marine-instituut dat driehonderd jaar bestond. Vader en zoon namen onder meer een vlootschouw af.