Nieuws/Entertainment
1356668
Entertainment

Wendy van Dijk verkoopt schilderij voor Serious Request

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk heeft vandaag het decembernummer van haar blad Wendy gelanceerd dat in het teken staat van eensgezindheid en familiegevoel. Ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn. Ze maakt zelf een start door met een aantal bekende vriendinnen een schilderij te maken dat ze wil veilen voor Serious Request.

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk

Een koper voor het schilderij is er al. Wendy: „Onder de genodigden was iemand die een bod van tienduizend euro heeft gedaan.” Onder anderen Nikkie Plessen, Kim Feenstra, Isa Hoes en Lucy Woesthoff leverden een bijdrage aan het schilderij, dat afgemaakt wordt door Lola Brood. Woesthoff heeft een hartje geschilderd en de woorden ’geluk’ en ’ samenzijn’.

Het valt Wendy van Dijk op dat Nederland heel meelevend en verenigd is als er iets ergs gebeurt. „Zoveel mensen kwamen op de been voor de familie van Nouri nadat hij op het voetbalveld met hartfalen te maken kreeg. Als ik dat zie dan denk ik: ’Dat is prachtig! Maar laten we dat nu ook doen wanneer er niet iets vreselijks gebeurt. Dat je gewoon wat liever bent voor elkaar, wat toleranter.’