Nieuws/Entertainment
1358128790
Entertainment

Giel Beelen: ’Ik heb misschien dit nieuwe tijdstip onderschat’

Giel Beelen heeft het presenteren van een nachtshow onderschat. Dat stelt de NPO Radio 2-dj woensdagmiddag in een filmpje dat hij op Twitter heeft gedeeld. Hij biedt zijn nederige excuses aan voor het feit dat hij tweemaal in een week niet wakker werd en dus niet zijn ochtendshow kon presenteren.

„Ik baal ontzettend”, aldus Giel. „Ik heb misschien dit nieuwe tijdstip onderschat. Ik ben tot gisteravond laat bezig geweest met het programma en de podcast. Ik wilde de persconferentie nog kijken en Het Oog op Morgen luisteren. Ik ben veel te laat gaan slapen.”

De dj gaat er de komende tijd alles aan doen om het beeld te herstellen dat hij het nachtslot dat hij nu heeft niet belangrijk zou vinden. „Mensen die mij langer kennen weten dat ik door en door radio ben en júist dit tijdstip wil. Ik snap dat de luisteraars boos waren en zich zorgen hebben gemaakt. Ik ga er de komende tijd alles aan doen om dat beeld dat nu ontstaat te ontkrachten.”

In de nieuwe ‘Cultuur en mediapodcast’: moeten we ons zorgen maken om de NPO Radio 2-dj?

Giel bedankt met klem zijn PowNed-collega’s uit de nacht, Rick van Velthuysen en Erik-Jan Rosendahl, die de show overnamen. „Die moesten ook maar gewoon even een extra show doen. En dat hebben ze ontzettend grappig gedaan.”

Ook bedankt de dj BnnVara voor het vertrouwen dat hij toch weer gekregen heeft. Diezelfde omroep liet woensdagochtend nog aan De Telegraaf weten dat Giel zijn radioshow heeft gemist omdat zijn mobiele telefoon het liet afweten.