Nieuws/Entertainment
1360427253
Entertainment

Nuke Bizzle opgepakt na rappen over corona-fraude

Nuke Bizzle

Nuke Bizzle

De Amerikaanse rapper Nuke Bizzle is opgepakt vanwege ’kolossale fraude’. De 31-jarige Fontrell Antonio Baines schepte in zijn muziekvideo’s op over het rijk worden door speciale werkloosheidsuitkeringen die als gevolg van de coronacrisis worden uitgekeerd.

Nuke Bizzle

Nuke Bizzle

Nuke Bizzle wordt er nu volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles van verdacht samen met medeplichtigen ten onrechte voor meer dan 1,2 miljoen dollar (ruim 1 miljoen euro) aan speciale Covid-19-uitkeringen te hebben aangevraagd. Indien hij schuldig wordt bevonden aan de drie aanklachten die het OM tegen hem inbrengt, riskeert hij 22 jaar cel.

Nuke Bizzle rapt over de mogelijkheden om met identiteitsdiefstal, valse betaalpassen en onjuiste verblijfplaatsen uitkeringen te innen. Hij heeft een nummer zelfs EDD genoemd, naar de Californische uitkeringsinstantie EDD, Departement Werkgelegenheid en Ontwikkeling. Die zorgt er volgens hem voor dat hij rijk wordt met corona-uitkeringen.

Het enthousiasme van Nuke Bizzle over het functioneren van de EDD heeft zich niet beperkt tot rapnummers. Ook op Instagram heeft hij zich herhaaldelijk lovend geuit over de mogelijkheden om in deze coronacrisis de EDD geld afhandig te maken, meldden Amerikaanse media.