Entertainment/Sterren
1361459655
Sterren

Johnny de Mol wil dat OM hem vervolgt na aangifte ex-verloofde

Johnny de Mol heeft woensdag het Openbaar Ministerie in Amsterdam gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en tot zijn vervolging over te gaan naar aanleiding van de aangiftes die zijn ex-verloofde Shima Kaes tegen hem heeft gedaan. Dat meldt zijn advocaat Peter Plasman. Kaes beschuldigt De Mol ervan dat hij haar tijdens hun relatie in 2015 heeft mishandeld.

De Mol heeft die aantijgingen altijd categorisch ontkend. Met een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging hoopt hij een einde te kunnen maken aan de aanhoudende, openlijk geuite beschuldigingen aan zijn adres, die hij telkens in het openbaar moet weerleggen. Hij wil dat dit gebeurt „bij de enige plaats waar dit thuishoort, namelijk bij politie en justitie en niet in de publiciteit”, aldus Plasman. De Mol ziet de uitkomst van een strafzaak met vertrouwen tegemoet.

Kaes deed eind 2020 aangifte. Volgens advocaat Plasman hebben de zaakwaarnemers van Kaes daarvoor contact gelegd met zowel Johnny de Mol als zijn ouders, „om de familie tot een prestatie te bewegen - lees: betaling.” De Mol en zijn vader John de Mol hebben toen aangifte gedaan van een poging tot afdreiging, een juridische term voor chantage.

Snelle beslissing

Sinds die tijd zoeken Kaes en haar zaakwaarnemer voortdurend de media, aldus de raadsman. Het gaat om „herhalingen van de eerder geuite beschuldigingen.” Dit belemmert De Mol in zijn persoonlijk en maatschappelijk functioneren. „Hij wordt door de acties van mevrouw Kaes en haar zaakwaarnemer min of meer gegijzeld.”

De Mol heeft van meet af aan bij het OM aangedrongen op een snelle beslissing op zowel de aangifte van Kaes als die van hemzelf en zijn vader. Volgens Plasman heeft de officier van justitie toegezegd dat de beslissingen deze maand nog kenbaar gemaakt zullen worden. Als het OM geen gevolg geeft aan zijn verzoek tot een strafrechtelijk onderzoek en vervolging, dan zal De Mol bij het gerechtshof een beklagprocedure starten om op die manier alsnog zijn eigen vervolging af te dwingen, zegt Plasman.

’Verbazingwekkend’

Aan De Telegraaf laat Karim Aachboun, de advocaat van Kaes, desgevraagd weten het „eens te zijn met advocaat Plasman, dat er sprake moet zijn van een trial by judge in plaats van een trial by media”. „Maar hoe verbazingwekkend is het dat het publiek nu kan vaststellen dat advocaat Plasman zelf aan trial by media doet door ons in deze publicatie van afdreiging te beschuldigen?”

Aachboun benadrukt dat hij en zijn team, noch Kaes zich ooit schuldig hebben gemaakt aan chantage van de familie De Mol. „Wij, en onze cliënte, hebben nimmer informatie aan de media gelekt. Wij zijn niet bekend met een mogelijke OM-beslissing eind deze maand, anders dan dat het OM nog moet beginnen met het horen van getuigen, van wie de contactgegevens begin deze maand zijn doorgegeven, over de aangifte van cliënte tegen de heer Johnny de Mol wegens zware mishandeling en poging tot doodslag.”

In de Cultuur en mediapodcast gaat het uitgebreid over de spraakmakende aangifte van de ex-vriendin van Johnny de Mol dat als een zwaard van Damocles boven de talkshow HLF8 hangt: