Nieuws/Entertainment
1361660
Entertainment

Actrice Jessica Chastain komt naar Nederland

Jessica Chastain

Jessica Chastain

De Amerikaanse Hollywoodactrice Jessica Chastain komt naar de Nederlandse première van de film Molly's Game, waarin ze de hoofdrol speelt. De galapremière is op dinsdag 12 december in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Jessica Chastain

Jessica Chastain

De presentatie van de première is in handen van oud-hockeyspeelster en pokeraarster Fatima Moreira de Melo, kondigde filmdistributeur Entertainment One Benelux dinsdag aan.

Jessica Chastain begon haar carrière als televisieactrice en speelde gastrollen in series als ER, Veronica Mars en Close to Home. Ze heeft al meer dan zestig prijzen gewonnen, waaronder een Golden Globe voor haar hoofdrol in Zero Dark Thirty. Verder vertolkte zij rollen in The Help, The Martian en Interstellar en The Huntsman: Winter’s War. Eerder dit jaar was ze al te zien in The Zookeeper’s Wife.

Molly's Game is het regiedebuut van Oscar-winnaar Aaron Sorkin. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Molly Bloom die zich van van professionele skiester opklom naar high class pokerhostess. Het levert haar de titel the poker princess op. De hoofdrollen in de film, die vanaf 26 december in de bioscopen draait, worden vertolkt door Jessica Chastain, Idris Elba en Michael Cera.