Nieuws/Entertainment
1362382
Entertainment

Cabaretière Jetty Mathurin onderscheiden

Actrice Jetty Mathurin

Actrice Jetty Mathurin

Cabaretière Jetty Mathurin is in Amsterdam onderscheiden met de Frans Banninck Cocqpenning. Ze kreeg de prijs uit handen van loco-burgemeester Simone Kukenheim vanwege haar bijdrage aan de kunst en cultuur en haar jarenlange betrokkenheid bij sociaal maatschappelijke projecten.

Actrice Jetty Mathurin

Actrice Jetty Mathurin

Mathurin ontving de penning nadat ze de laatste voorstelling van haar afscheidstournee De Overdracht had gespeeld. Mathurin was de eerste vrouwelijke comedian uit Suriname die met uitverkochte shows jarenlang in grote Nederlandse theaters heeft gestaan. Het grote publiek leerde Mathurin vooral kennen door de populaire televisieserie Vrouwenvleugel en haar rollen in bijvoorbeeld Oppassen!!! en Het Klokhuis.

De cabaretière gaat zich nu volledig gaan richten op bedrijfsoptredens, optredens voor zorginstellingen en Motivational-entertainment. Zij ontving de penning vanwege haar „jarenlange betrokkenheid bij sociaal maatschappelijke projecten in Suriname en Nederland”, meldt de gemeente Amsterdam.

De Frans Banninck Cocqpenning wordt sporadisch uitgereikt aan belangrijke Nederlanders die van betekenis zijn geweest voor de stad Amsterdam. Onder andere Liesbeth List, Jeroen Krabbé en André van Duin gingen Mathurin al voor.