Nieuws/Entertainment
1362639124
Entertainment

Reünietournee Dolly Dots bijna uitverkocht

De reünietournee van de Dolly Dots is vrijwel helemaal uitverkocht. Dat heeft Angela Groothuizen woensdag bekendgemaakt op NPO Radio 1. „Alleen in Steenwijk zijn nog een paar kaarten over, dus: kom op, Steenwijk!”

Er zijn voor zover Groothuizen weet geen plannen voor extra concerten. „Alle succesopties zijn inmiddels ook uitverkocht.” De in de jaren tachtig populaire meidengroep gaat vanaf september het podium op.

Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla Kramers trappen de theatertournee Sisters on tour af in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna trekken ze langs dertig steden in het hele land. Na shows in onder meer Haarlem (31 oktober), Zwolle (6 november), Maastricht (17 november), Arnhem (19 december) en Utrecht (15 januari 2021) sluiten de Dolly Dots hun concertreeks af in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam (4 en 5 februari 2021).

Tijdens de shows brengen de Dolly Dots niet alleen hun grootste hits ten gehore, ze vertellen ook hoe het was om in de jaren tachtig onderdeel te zijn van een populaire meidengroep. De Dolly Dots waren tussen 1979 en 1988 erg geliefd in binnen- en buitenland. De groep scoorde meer dan 25 top 40-hits met nummers als Love me just a little bit more, Radio en Hela-di-ladi-lo.

De afgelopen jaren kwamen ze drie keer bij elkaar voor een reünie. In 2016 stonden ze voor het laatst samen op het podium voor een gastoptreden bij De Toppers in de Johan Cruijff ArenA. Aanvankelijk telden de Dolly Dots zes leden, maar Ria Brieffies overleed in 2009.