Entertainment/Gossip
1362785506
Gossip

Mel B: ’Stephen Belafonte nam dwangmatig mijn leven over’

Zangeres Mel B vertelt in gesprek de Britse krant The Guardian openhartig over het effect dat haar ex Stephen Belafonte op haar heeft gehad, ook nadat zij al bij hem weg was. Volgens de Spice Girl wist ze niet eens meer hoe ze zich moest kleden toen ze weer single was, omdat haar ex altijd alles voor haar bepaalde wat ze aantrok.

„Ik wist niet eens meer welke kleuren ik zelf mooi vond, omdat de keuze zo voor mij werd genomen”, vertelt de 45-jarige Mel B. De zangeres zegt dan ook een jaar lang alleen maar witte kleding te hebben gedragen. Dat haar ex altijd ’dwangmatig’ besloot wat ze aantrok, zag ze in het begin als iets liefs. „Het begint met de kleine dingen. Dan zei hij: oh draag niet die jurk, ik heb een nieuwe jurk voor je gekocht”, legt ze uit.

Maar zijn controle ging verder dan alleen over haar kleding. Langzamerhand begon zijn gedrag dan ook steeds slechter te voelen. Zo vertelt Mel dat Belafonte haar overhaalde niet meer te bellen met haar moeder, met wie ze voorheen elke dag aan de lijn hing. „Hij nam mijn hele leven over.” In het interview benadrukt de zangeres de impact van de dwangmatige handelingen van Belafonte, die ze nu als mishandeling herkent. „Het gaat nog eeuwen duren voordat ik daarvan ben hersteld.”

Het is niet de eerste keer dat Mel uithaalt naar haar ex, van wie ze in 2017 officieel scheidde. Zo zou hij haar niet alleen emotioneel, maar ook fysiek mishandeld hebben. Belafonte ontkent alle aantijgingen van mishandeling.