Nieuws/Entertainment
1363032515
Entertainment

Lostprophets-zanger Ian Watkins bedreigd door medegevangenen

Ian Watkins

Ian Watkins

De voormalig zanger van de band Lostprophets, Ian Watkins, werd afgelopen maart in zijn cel gepakt met een mobiele telefoon. Tegen de jury getuigt hij volgens de Daily Mail echter dat hij werd gedwongen de telefoon mee naar binnen te smokkelen door twee mannen, of zij zouden volgens Watkins zijn keel doorsnijden.

Ian Watkins

Ian Watkins

De zanger ontkent dat hij een telefoon had voor eigen gebruik. „Ik zat in mijn cel toen twee mannen binnenkwamen. Ze staan bekend als moordenaars.” Volgens Watkins moest hij het mobieltje bij zich houden. „Ik wilde hen niet tegenspreken”, zegt hij daarover. hij stelt dat hij met zijn mobieltje fans, die hem schrijven terwijl hij achter tralies zit, om geld moet vragen voor de twee andere gevangenen. Toch wil hij de twee afpersers niet noemen, voor zijn eigen veiligheid.

Watkins zit een gevangenisstraf uit van 35 jaar, waarvan 6 jaar voorwaardelijk. Watkins (37) beschikte over een enorme voorraad kinderporno op zijn computer en bekende ook schuldig te zijn aan een poging tot verkrachting van een kind en meerdere aanrandingen van minderjarigen.