Nieuws/Entertainment
1363587239
Entertainment

Sterren steunen Britney Spears na docu

Verschillende Hollywoodsterren hebben hun steun uitgesproken aan Britney Spears na het zien van documentaire Framing Britney Spears. Het programma, een uitzending van een docuserie van de New York Times, kijkt terug op het leven van de zangeres, haar mentale problemen, de manier waarop de media haar behandeld hebben en de curatele waar ze al sinds 2008 onder staat.

Een flinke groep fans van Britney vindt al jaren dat de zangeres in een vorm van gevangenschap leeft en voert campagne met de hashtag #FreeBritney. Zij hebben er inmiddels beroemde aanhangers bij: Sarah Jessica Parker twitterde de hashtag, evenals Bette Midler, Jesse Tyler Ferguson, Vanessa Carlton en Andy Cohen.

Miley Cyrus riep zondagavond tijdens een optreden voor TikTok: „We love Britney” en zangeres Kacey Musgraves schreef op Instagram: „Iedereen zou naar de documentaire moeten kijken. Er is nog nooit iemand zo gebruikt en verwaarloosd door iedereen om haar heen. Ik leef met haar mee. Ze is tijdens mijn hele kinder- en tienertijd zo’n inspiratie voor mij geweest.”

Talkshowhost Tamron Hall liet op Twitter weten: „Dit hartverscheurend noemen zou nog een understatement zijn” en Courtney Love bedankte de New York Times voor de docu en deelde een plaatje met de tekst: „Het spijt ons Britney.”