Nieuws/Entertainment
136372084
Entertainment

Anna Drijver: verlenging coronamaatregelen enorme klap voor acteurs

Anna Drijver

Anna Drijver

Voor de theater-, film- en televisieacteurs betekent de verlenging van de coronamaatregelen opnieuw een „enorme klap”. Dat stelt actrice Anna Drijver namens acteursbelangenvereniging ACT.

Anna Drijver

Anna Drijver

„We dachten dat we drie gekke maanden zouden krijgen maar het wordt een halfjaar. 300.000 mensen die niets kunnen doen en daar zitten heel veel zzp’ers tussen. Het is een enorm verlies voor de sector”, schetst Drijver de situatie. Zij benadrukt hierbij wel dat ze begrip heeft voor het verlengen van de maatregelen.

Drijver hoopt dat minister Ingrid van Engelshoven nu meer geld uittrekt voor de cultuursector. „Die 300 miljoen euro is lang niet toereikend. Dat moet echt beter anders valt de hele sector om. We moeten al vaak knokken voor ons bestaansrecht en nu komt dit er nog eens bovenop. Het liefst zien wij een uitgebreider hulppakket.”

Binnen de sector ziet de actrice wel allerlei alternatieven ontstaan. „We zien heel veel veerkracht van mensen om overeind te blijven. Er zijn volop initiatieven, stuk voor stuk geweldig maar lang niet voldoende om dit gat op te vangen”, benadrukt ze.