Nieuws/Entertainment
1364588064
Entertainment

BTS grote winnaar MTV EMAs

Tijdens de MTV EMAs zondagavond kwam BTS als grote winnaar uit de bus. De K-popgroep sleepte maar liefst vier awards binnen tijdens de awardshow, die zonder aanwezig publiek plaatsvond. Tijdens de show waren onder meer optredens te zien van Alicia Keys, David Guetta en Little Mix.

De K-popgroep won awards in de categorieën Best Song, Best Group, Best Virtual Live en Biggest Fans. „Heel erg bedankt”, juichte de jongens van de groep toen zij hun award voor Best Group in ontvangst namen. „Onze muziek is voor jullie en we willen jullie hoop geven door onze muziek.”

Ook Coldplay en DJ Khaled wonnen allebei een award. Coldplay ging er vandoor met Best Rock en DJ Khaled’s videoclip Popster kreeg de prijs voor Best Video. Lady Gaga sleepte in tegenstelling tot haar zeven nominaties maar één prijs binnen. Ze werd bekroond tot Best Artist.

MTV voegde dit jaar drie nieuwe categorieën toe aan de Europese muziekprijzen van de zender. Voor het eerst waren er beeldjes te winnen voor Best Latin, Video for Good en Best Virtual Live. Best Latin werd gewonnen door Karol G, Video for Good door door H.E.R., en BTS ging er vandoor met het beste live optreden.

Vanwege de coronacrisis werden de optredens dit jaar op meerdere locaties opgenomen, onder andere in Londen. De omgeving van de awardshow werd helemaal virtueel vormgegeven met publiek dat via een videoverbinding aanwezig was. Tijdens het voorprogramma werd bekendgemaakt dat de MTV EMAs volgend jaar zullen plaatsvinden in Boedapest.