Nieuws/Entertainment
1364606502
Entertainment

Twee vermiste leden Kennedy-familie overleden

Maeve Kennedy

Maeve Kennedy

De twee leden van de Amerikaanse Kennedy-familie die vermist zijn in de staat Maryland, Maeve Kennedy McKean (40) en haar achtjarige zoon Gideon, zijn om het leven gekomen. Een familielid, congreslid Joe Kennedy III, meldt dat op Twitter. „Wij houden van je, Maeve. We houden van je, Gideon. Onze familie is twee van de helderste lichten kwijtgeraakt.”

Maeve Kennedy

Maeve Kennedy

Het gaat om Maeve Kennedy McKean (40), de kleindochter van de vermoorde oud-Democratische senator en presidentskandidaat Robert F. Kennedy, en haar achtjarige zoon. De twee gingen donderdag in een kano het water op in een baai in de buurt van Annapolis en keerden niet terug. Mogelijk is de kano gekapseisd, schrijft NBC.

„Met grote droefheid deel ik het nieuws dat de zoektocht naar mijn geliefde dochter Maeve en kleinzoon Gideon is veranderd van redding naar berging”, stelt Kathleen Kennedy Townsend, de moeder van Maeve in een verklaring.

Volgens The Washington Post sprong het duo in de kano om een bal uit het water te halen en dreven ze af. Een zoekactie werd op touw gezet om hen te vinden. Reddingswerkers vonden donderdag een kajak en een peddel, maar niet de vermisten, meldden de lokale autoriteiten. Ook vrijdag is gezocht naar het tweetal.

De bekende Amerikaanse familie krijgt al vele jaren te maken met rampspoed. Robert Kennedy werd in 1968 omgebracht tijdens diens presidentscampagne, vijf jaar nadat zijn broer, president John F. Kennedy, werd gedood. In 1999 kwam John F. Kennedy Jr. met zijn vrouw en schoonzus om het leven tijdens een vliegtuigcrash. Saoirse Kennedy Hill, een kleindochter van Robert, stierf vorig jaar op 22-jarige leeftijd aan een overdosis drugs.