Nieuws/Entertainment
1366198
Entertainment

Daniel Day-Lewis: „Ik heb veel verdriet”

Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis heeft zich voor het eerst uitgesproken over zijn onverwacht aangekondigde pensioen. De voormalig acteur liep al langer met het idee rond, vertelt hij in W Magazine.

Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis

De drievoudig Oscarwinnaar kondigde in juni aan te stoppen met acteren. Een ongebruikelijke zet, beseft de 60-jarige Daniel. „Maar ik wilde een grens trekken en niet meegesleept worden in een nieuw project”, aldus de voormalig acteur. Al vaker overwoog Daniel om te stoppen, maar dit keer voelde het anders. „De drang om te stoppen werd steeds groter. Het was iets dat ik moest doen.”

Toch is Daniel nog altijd niet zeker van zijn beslissing. „Voel ik mij beter? Nee nog niet. Ik heb veel verdriet. Maar dat is ook de juiste manier om het te verwerken. Het zou gek zijn als dit gewoon een vrolijke stap was naar een gloednieuw leven”, zegt hij. „Ik ben al met acteren bezig sinds ik twaalf was en al het andere stond sindsdien in de schaduw. Nu zal ik de wereld op een andere manier moeten verkennen.”

Daniel verraste in juni vriend en vijand met de mededeling dat zijn film Phantom Thread, die in december uitkomt, zijn laatste zou worden. Day-Lewis gaf destijds geen reden voor zijn besluit. De Brit is één van de vijf acteurs die in hun leven drie Oscars wonnen. Day-Lewis kreeg het beeldje voor zijn vertolkingen in My Left Foot (1989), There Will Be Blood (2007) en Lincoln (2012).