Entertainment/Sterren
1367703548
Sterren

Nikkie Plessen en Doutzen Kroes in lijst rijkste jonge miljonairs

Tv-presentatrice, actrice en modeontwerpster Nikkie Plessen is een van de slechts drie vrouwen in de lijst van de rijkste jonge selfmade miljonairs. In de jaarlijkse lijst van het tijdschrift Quote staat Nikkie op de 47e plaats.

Model Doutzen Kroes staat een plek hoger. Net als Nikkie heeft ze volgens het blad een geschat vermogen van 28 miljoen euro. Sharon Hilgers van sieradenmerk My Jewellery is met een geschat vermogen van 45 miljoen euro de nummer 29 op de lijst en dus de hoogst genoteerde vrouw.

Verschillende dj's als Martin Garrix, Afrojack en Hardwell hadden last van de coronatijd waarin optreden moeilijk was. Daardoor zagen ze hun vermogen afvlakken. Vlogger Kwebbelkop kwam nieuw de lijst in op de 91e plaats met een geschat vermogen van 14 miljoen euro.

13 miljoen

Om in de lijst te komen hebben mensen een vermogen van minimaal 13 miljoen euro nodig. Dat moeten ze zelf hebben verdiend en bovendien mogen ze niet ouder zijn dan 39 jaar. Bunq-oprichter Ali Niknam verdween bijvoorbeeld uit de lijst omdat hij 40 werd.

Oprichter Adriaan Mol van betalingsverwerker Mollie staat dit jaar op de eerste plaats met een geschat vermogen van 3,5 miljard euro. Hij lost Robert Vis van MessageBird af. Die is nu tweede.