Nieuws/Entertainment
1368859
Entertainment

Ook Brandt Corstius huurt topadvocaat in

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius heeft net als televisieproducent Gijs van Dam, die hij heeft beschuldigd van verkrachting, een topadvocaat in de arm genomen. In een persverklaring stelt advocatenbureau Ficq & Partners de aangifte wegens smaad en laster van Van Dam met vertrouwen tegemoet te zien. De advocaten spreken in de verklaring overigens over Van D..

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius

In de verklaring benadrukt Jelle’s raadsman Nico Meijering dat Gijs van Dam gisteravond bij Pauw zelf bekend heeft gemaakt dat hij de persoon is die door Brandt Crostius in zijn open brief in Trouw wordt omschreven als de dader van seksueel misbruik.

Verder geeft het advocatenkantoor aan de aangifte van Gijs wegens smaad en laster nog niet te hebben ontvangen, maar deze met vertrouwen tegemoet ziet wat ze „overigens de mogelijkheid biedt om Van Dam zelf als getuige te kunnen gaan horen.”

Jelle is zelf ook bezig met een aangifte tegen Van Dam. Meijering: „Vanwege het verzamelen en verwerken van bewijs vereist deze aangifte tijd en zorgvuldigheid.”

Treurige positie

Net als in de vanochtend gedeelde Twitter-verklaring van Jelle zelf, geeft zijn raadsman aan dat Brandt Corstius de positie waarin hij en andere slachtoffers van seksueel misbruik verkeren enorm betreurt. „Met name zij die niet in de positie of gelegenheid zijn om - vroeg of laat - hun verhaal te doen.”

Persverklaring inzake Jelle Brandt Corstius @jellebc pic.twitter.com/cJk2cKGFYG— Ficq & Partners (@FicqPartners) 31 oktober 2017