Nieuws/Entertainment
1369103
Entertainment

Dochter Koos Alberts openhartig over verdriet ongeluk

Christa Krommenhoek, de dochter van Koos Alberts, deelt op sociale media haar verdriet om het ongeluk dat haar vader dertig jaar geleden overkwam waarbij hij een dwarslaesie opliep.

In het bericht, genaamd ’dertig jaar geleden’ dat Christa op Facebook plaatst, schrijft ze: „Het is zeven uur in de ochtend. 30 oktober 1987. Trots kijk ik om me heen. Mijn eigen huis sinds een paar weken. Hij staat zijn brood te smeren. Bijna klaar om allebei te gaan werken. Als de telefoon gaat.”

Koos Alberts: ’CRUIJFF gaf mij weer kracht!’

Ze vervolgt: „Ik neem hem op en luister. Voorzichtig ga ik zitten. Het nieuws wat mijn moeder brengt. De ernst dringt nog niet door. Toch voelt het fout.” Christa laat met haar tekst blijken hoe heftig het destijds was. „Tijdens de operatie blijkt er veel meer mis te zijn. Zijn hartslag stopt. Reanimeren met grof geschut, gebroken ribben en aan de beademing. Wachten op een uitslag die de beslissing zal maken. Tussen leven en dood.”

Nu dertig jaar later zegt ze eindelijk het verdriet te kunnen uiten, wat ze na het ongeluk voelde. „Ik mag het voelen. Ik mag erom huilen. Ik mag het eruit gooien. In dat wat mij het meeste helpt. In woorden, op papier.

Christa besluit dan ook haar relaas met: „En dan is het klaar. Want het belangrijkste. Is nog steeds daar. Zijn hartslag.”