Nieuws/Entertainment
1369203
Entertainment

Eerste Weinstein-film na schandaal flopt

De eerste film die The Weinstein Company heeft uitgebracht, sinds The New York Times het seksschandaal over Harvey Weinstein publiceerde, is een regelrechte flop geworden. ’Amityville: The Awakening’ bracht slechts 640 euro op, een miezerig bedrag voor het bedrijf dat voorheen miljoenen binnenhaalde.

De film, met actrice Bella Thorne in de hoofdrol, werd op maar tien locaties vertoond nadat hij eerst twee weken gratis te downloaden was via Google Play. Ondanks dat dit geen grote productie is, is de opbrengst nog steeds bijzonder laag. Het bedrijf zelf wilde niet reageren.

Mede-oprichter Harvey Weinstein sleept door zijn seksuele escapades ook het bedrijf mee de afgrond in. TMZ claimt te weten dat The Weinstein Company op het punt staat failliet te gaan, maar dat spreekt TWC zelf ferm tegen. Weinstein werd na het schandaal ontslagen en heeft inmiddels een rechtszaak tegen de filmstudio aangespannen. Meerdere filmmakers trokken hun productie terug, omdat ze niet meer geassocieerd willen worden met het eens zo succesvolle bedrijf.